Nieuws
Ouder- en Kindochtenden op Stadsboerderij Osdorp
17/07/2020 — #Actieonderzoek, #Nieuws
kip knuffelen
Interactieve bijeenkomsten voor ouders en kinderen in de eerste 1000 dagen
Ouder- en kindochtenden op Stadsboerderij Osdorp

Uit ons exploratieonderzoek in Nieuw-West bleken ouders behoefte te hebben aan informele plekken om bij elkaar te komen.

Daarom organiseert Food4Smiles sinds april 2019 in samenwerking met Stadsboerderij Osdorp en de gemeente Amsterdam ouder-en-kindochtenden voor ouders en kinderen (0-2 jaar) uit Amsterdam Nieuw-West. Hier kunnen kinderen spelen en ouders elkaar ontmoeten, met als doel dat ze binnen een informele setting ervaringen met elkaar kunnen delen en van elkaar kunnen leren.

Tijdens de ochtenden is er de mogelijkheid om leuke en leerzame activiteiten te doen, waarbij altijd een verbinding is met de natuur. Begeleid door een gezondheidsambassadeur of deskundige worden er verschillende activiteiten of workshops gedaan die bijdragen aan de ontwikkeling van het kind en aan de ouder-kind interactie, zoals bewegen aan de hand van een parcours, workshop peuterhapjes, schudflesjes maken, tandverzorging, slapen, en peuterdans en -yoga. De activiteiten en workshops zijn allemaal laagdrempelig, interactief en gebaseerd op ‘leren door te doen’.

 

Benieuwd naar wat we allemaal doen op de ouder- en kindochtenden?


Kijk dan op onze Instagram account

 

Meer weten over hoe de ouder-en kindochtenden zijn opgezet?
 

Lees de beschrijving van het format

Met gekleurde rijst spelen
"De ouder-en kindochtend was elke keer gewoon heel anders. Ik ging elke week weg met andere inzichten, over mezelf, over mijn kind."