Nieuws
Uitspraken van ouders tijdens bijeenkomsten van het T-project
07/07/2020 — #Kunstprojecten
Thee drogen 2

Onderstaande opmerkingen zijn uitwisselingen tussen ouders tijdens de bijeenkomsten van het T-project van The Beach

Het maken en drinken van thee geeft allerlei haakjes om met elkaar in gesprek te raken over gezondheid, voeding en gewoontes. Zo is het zoeten van thee één van de besproken aspecten. Daarnaast proberen we altijd te achterhalen waar bepaalde gewoontes vandaan komen.  Er is vaak oudsher meestal ook een hoop kennis over het inzetten van kruiden of theeën bij ongemakken. Die proberen we boven tafel te krijgen.

Hieronder enkele uitspraken.

- Je kan dadels drogen en fijnhakken om te gebruiken als suiker.

- De honing moet echt zijn.

- Als het geen echte honing is moet je er iets meer suiker bij doen. Ik zou graag willen dat dit project het begin wordt van een vrouwencoöperatie. Ik ben er lang naar op zoek geweest.

- Vijgenbladeren zijn super gezond, ook olijvenbladeren trouwens. Dit staat ook in de Koran beschreven.

- Normaal doe ik 6 eetlepels suiker in de traditionele Marokkaanse theepot. Dat moet omdat het traditie is.

- Als ik een kopje venkelthee neem dan doe ik maar 1 klein schepje voor de smaak. Dat is niet erg, vind ik.

- Het is allemaal begonnen bij Ibn Sina (Avicenna). Hij heeft als geleerde veel voor de Arabische wereld betekend qua kruiden en geneeskunde. En daarmee was hij de westerse wereld ver vooruit. Zoek maar op.

- Als je koorts hebt leg je een paar plakken aardappel op je voorhoofd en onder je voeten. Dat werkt koortsverlagend. Aardappels eerst in de vriezer leggen.

-  Als je hoofdpijn hebt of je voelt je niet lekker dan doe je een stukje brood in de vervenethee. Het helpt en het is ook nog lekker. Dit drink je zonder suiker.

- Vroeger bij mijn ouders werd er ook suiker in de thee gedronken, maar ben er zelf mee gestopt. Het was in het begin niet lekker, maar dat went. Ik heb dat ook doorgegeven aan mijn eigen kinderen.

- Venkelzaadjes in warm water is goed voor de kindjes.

- Mijn opa in Hongkong drinkt altijd drankjes met stevia. Als je er teveel van gebruikt wordt het bitter.