Nieuws
Training gezondheidsambassadeurs
17/07/2020 — #Actieonderzoek
fotogesprekskaarten
Buurtbewoners in actie voor een gezonde eerste 1000 dagen
Training gezondheidsambassadeurs

Gezondheidsambassadeurs zijn vrijwillige buurtbewoners die zich inzetten voor de gezondheid van hun eigen wijk, dit doen ze door activiteiten voor de buurtbewoners te organiseren.

In 2019 hebben de gezondheidsambassadeurs een vervolgtraining gekregen die gericht is op een gezonde leefstijl van de eerste 1000 dagen. Als onderdeel van deze training hebben ze andere buurtbewoners geïnterviewd over zelfgekozen onderwerpen, deze waren: slaap, zorgen voor jezelf als moeder, en schermgebruik van kinderen.

We hebben toen samen met de gezondheidsambassadeurs activiteiten ontwikkelend en getest op verschillende locaties in Nieuw-West. Dit leverde de volgende activiteiten en materialen op:

Fotogesprekskaarten voor ouders met jonge kinderen
Kaarten met een foto- en vraagkant die gebruikt kunnen worden om een groepsgesprek tussen ouders met jonge kinderen op gang te brengen. Thema’s gaan over allerlei leefstijl en opvoedingsonderwerpen.

Fotogesprekskaarten voor zwangere vrouwen
Kaarten met een foto- en vraagkant die gebruikt kunnen worden om een groepsgesprek tussen zwangere vrouwen op gang te brengen. Thema’s gaan over allerlei onderwerpen die te maken hebben met de zwangerschapsperiode.

Quiz over schermgebruik bij jonge kinderen
Een quiz met vragen en weetjes die gebruikt kan worden om met groepen ouders schermgebruik van kinderen te bespreken (TV, tablet, telefoon). Ook wordt een link gelegd met de oogontwikkeling van jonge kinderen.

Meer weten over de training?
Lees de rapportage over de training

Meer weten over de gezondheidsambassadeurs?
Lees over de gezondheidsambassade

Fotogesprekskaarten
“Dit was echt wel een leuke manier om zo met elkaar in gesprek te gaan, we bespreken onderwerpen die we anders niet met elkaar bespreken. Je leert op deze manier hele andere en nieuwe dingen.“