Nieuws
Actiegroep met moeders uit Amsterdam Nieuw-West
18/02/2021 — #Actieonderzoek
moeder met kind
Online bijeenkomsten waarbij samen met moeders uit de wijk acties worden bedacht om de gezondheid van kinderen in hun 1e 1000 dagen te bevorderen.
Actiegroep met moeders uit Amsterdam Nieuw-West

Food4Smiles is in november 2020 een online actiegroep gestart met moeders uit Nieuw-West. Het doel van deze groep is om met elkaar activiteiten te bedenken en uit te voeren in Nieuw-West, die bijdragen aan een gezonde 1e 1000 dagen.

De groep komt om de week bij elkaar, en na een verkenning van ervaringen en relevante thema’s zijn er inmiddels twee thema’s gekozen waar we met elkaar aan gaan werken: gezondheid van moeders (1) en beweging van jonge kinderen (2).

Tijdens de bijeenkomsten kwam naar voren dat de periode na de bevalling soms best eenzaam kan zijn, en dat het fijn is om er even uit te gaan en anderen te spreken die een kindje hebben in dezelfde leeftijd. Ook zijn er weinig plekken in de wijk waar je kan sporten/bewegen met je baby erbij.  Daarom  wordt er komende tijd gewerkt aan een idee om een wekelijks (online) beweeg-en praatmoment te organiseren voor moeders samen met kinderen tussen 0-12 maanden oud.

De eerste helft van 2021 gaan we met de moeders en andere partijen uit Nieuw-West de bedachte acties verder uitwerken, we houden jullie op de hoogte!