Kunstprojecten
Wij zetten kunst in om nog meer inzichten op te halen in de wijk en om het belang van een gezonde start voor iedereen zichtbaar te maken.
f4s
Je wisselt ook heel veel ervaringen uit en dagelijkse dingen waar je tegen aanloopt, daaruit vloeien soms echt wel persoonlijke gesprekken. En daardoor creëer je wel echt een band met de ouders. Ook dat je het gevoel hebt van ‘ik zit niet alleen met zulke struggles’ of ‘ik ben niet de enige die dat zo voelt’. Dat je soms echt met je handen in het haar zit, hoe je met bepaalde situaties omgaat.. En ja, dat het ook soms heel zwaar is. Dan kan je even je hart luchten, en horen van oh ja, die zit een beetje in hetzelfde schuitje. Dus ik ben niet de enige, dus dat is wel heel fijn.
Moeder (28)
uit Amsterdam Nieuw-West
Afbeelding
afbeelding 2

Hoe zorgen we ervoor dat er een goede kruisbestuiving ontstaat tussen het onderzoek en onze kunstprojecten? Wat voegt dit toe aan het doel van Food4Smiles?

We willen in Amsterdam Nieuw-West een beweging starten over het belang van gezonde eerste 1000 dagen voor kinderen. Kunst is een perfecte manier om een open dialoog met elkaar aan te gaan, aanvullende inzichten op te halen, resultaten van het onderzoek te delen en meer zichtbaarheid aan ons project te geven. Daarom zijn we met verschillende gevestigde partijen in Amsterdam Nieuw-West een samenwerking aangegaan. Samen met de wijk ontwikkelen we een aantal kunstprojecten.

De inzichten van het onderzoek worden ingezet voor de kunstprojecten en vice versa.

ddd
ZORG GOED VOOR JEZELF - MAMA LIEFDE
Mama Verwen Doos

Uit onderzoek blijkt dat (aanstaande) moeders het lastig vinden om goed voor zichzelf te zorgen.

 

Daarom ontwikkelen en distribueren wij vanaf eind 2021 een verwen box voor de (aanstaande) moeders. Gevuld met produkten waar ze zelf blij van worden!

 

Het netwerk van verloskundigen en Huizen van de Wijk spelen een cruciale rol in het bereiken van deze zwangeren vrouwen in Amsterdam Nieuw-West.

VADER LIEFDE
Vader Evenement

We kijken terug op een zeer geslaagde middag. 

Foto's

====================================================

Save the date:

 

Speciaal om de vader in het zonnetje te zetten, organiseren we een Vader Evenement op zaterdag 3 juli 2021.

 

Lokatie: muur, Confucius speelpark, Amsterdam

BEWUSTZIJN VERGROTEN
Street Art met SAMA

SAMA , het Street Art Museum in Amsterdam Nieuw-West, kijkt samen met de buurtbewoners hoe een gezonde eerste 1000 dagen er voor hun kinderen uitziet. In 2020 werden verschillende workshops georganiseerd met de buurtbewoners en aan de hand hiervan heeft een gerenommeerd graffiti artiest in het najaar van 2020 een kunstwerk gemaakt in het Confucius-speelpark in Geuzenveld.

EEN BEWEGING STARTEN
T-project met The Beach

The Beach is een ontmoetingsplek voor duurzaam design gevestigd in Amsterdam Nieuw-West. Met mensen en organisaties uit de wijk maken zij projecten die gemeenschappen versterken. Samen met Food4Smiles is in 2020 een kunstproject ontstaan rondom het produceren van thee, genaamd: ‘T’. Binnen T ontwikkelen we samen met buurtbewoners een T-tuin, een T-ater, een T-community, een T-merk en zelfs een T-fabriekje.

plukken borage

Tijdens en rond de verschillende activiteiten van 'T' wordt het 1000 dagen thema zichtbaar gemaakt. Zo zullen de theekruiden mooi worden verpakt met inspirerende inzichten uit ons onderzoek. Deze thee vind je straks terug bij verschillende plekken in Amsterdam waar deze verkocht en/of geschonken zal worden.

We zijn van start gegaan met een basis T-tuin op de Stadsboerderij Osdorp, deze wordt in de zomer uitgebreid met een tuin in Slotermeer en in 2021 een in Slotervaart. Naast een kwekerij voor verschillende theesoorten voor het T-merk dienen deze tuinen ook als ontmoetingsplek voor ouders met jonge kinderen.

De inzichten van de kunstprojecten worden ingezet voor de andere onderdelen van Food4Smiles en vice versa.

QUOTE VAN EEN MOEDER
QUOTE VAN EEN VADER
QUOTE VAN EEN GROOTOUDER
f4s
Wij komen elk weekend met familie bij elkaar en trakteren elkaar op zoet. Ik krijg elke week een cake van mijn schoonzus. Dit is een uiting van liefde. Die kan ik niet afslaan, dan zou ik haar liefde afslaan. Zoetigheid is voor ons een uiting van liefde.
Moeder (30)
uit Amsterdam Nieuw-West
f4s
Ik zou wel wat informatie willen hebben over de manier hoe je je kind kunt opvoeden. Beter opvoeden, want opvoeden dat doen we allemaal. (tijdens afspraken bij het consultatiebureau).
Vader (40)
uit Amsterdam Nieuw-West
f4s
Bij mij gelden natuurlijk mijn regels. Het is toch mijn huis, hun regels gelden bij hen thuis, niet bij mij.
Grootmoeder (47)
uit Amsterdam Nieuw-West
Heb jij ideeën die ons verder kunnen helpen?

Draag bij aan een gezonde start voor steeds meer kinderen.