HOE WE WERKEN
We combineren Participatief Actieonderzoek, Systems Science en Kunstprojecten in Amsterdam Nieuw-West.
Afbeelding
afbeelding 3

We combineren Participatief Actieonderzoek, Systems Science en Kunstprojecten In Amsterdam Nieuw-West.

We zetten Participatief Actieonderzoek in om samen met ouders en hun directe sociale omgeving, zoveel mogelijk inzichten op te halen uit Amsterdam Nieuw-West. Inzichten over waar ouders met jonge kinderen tegenaan lopen, welke oplossingen mogelijk zijn en of die goed werken.

We gebruiken Systems Science om via een systeem benadering alle factoren rondom een gezonde start in kaart te brengen en onderzoeken welke het belangrijkst zijn. Hierdoor leren we aan welke knoppen we moeten draaien om de kans op een gezonde start te vergroten.

Het wetenschappelijke onderzoek van Food4Smiles is erop gericht alle inzichten nationaal en internationaal te kunnen delen met beleidsmakers, onderzoekers en zorgverleners.

Via de kunstprojecten halen we aanvullende inzichten op en vergroten we de zichtbaarheid van Food4Smiles. Dit doen we zodat het belang van een gezonde start bij iedereen in Amsterdam Nieuw-West bekend wordt.

Afbeelding
impact model
QUOTE VAN EEN MOEDER
QUOTE VAN EEN VADER
QUOTE VAN EEN GROOTOUDER
f4s
Ik zit heel veel thuis en heb weinig sociale contacten. Daardoor voel ik me opgesloten. Ik moest op een gegeven moment accepteren dat ik niet alles meer kon doen. Eigenlijk heb ik nu een heel ander leven dan hiervoor.
Moeder (30)
uit Amsterdam Nieuw-West
f4s
Ik zou graag meer informatie willen hebben over opvoeden. Kinderen opvoeden doen we allemaal, maar ik zou graag willen weten hoe ik het beter kan doen. Als ik weet welke problemen er kunnen ontstaan met een kind van een bepaalde leeftijd, dan weet ik hoe ik daar mee om kan gaan of hoe ik het kan voorkomen. Dat zou mij echt helpen.
Vader (40)
uit Amsterdam Nieuw-West
f4s
Kinderen moeten wennen aan verschillende soorten eten. Daarom moet je ze geven wat je zelf ook altijd in huis hebt en wat je zelf hebt gekookt. Als ze nu wennen aan de smaak, dan eten ze later ook goed.
Oma (57)
uit Amsterdam Nieuw-West

Food4Smiles is een uniek project dat zich richt op een gezonde start voor ieder kind. Het combineert onderzoek, praktijk en beleid en is een samenwerking tussen Amsterdam Nieuw-West, de Vrije Universiteit Amsterdam (afdeling Gezondheidswetenschappen), Fred Foundation en de gemeente Amsterdam (programma's Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht, Gezonde en Kansrijke Start) en Sarphati Amsterdam. Het is een regionaal project met grote potentie. We halen zoveel mogelijk relevante inzichten op bij onze doelgroep in Amsterdam Nieuw-West en borgen dat hele proces wetenschappelijk.